Umbrie

Authentieke kookkunsten in een prachtige groene omgeving. Bij deze sfeervolle agriturismo vind je de perfecte combinatie van Italiaanse traditie en modern gemak. 

Na veel mooie slingerweggetjes en een steil stukje via een grindpad bereiken we in de middag het prachtige landgoed in Umbrië. Oké, het is even doorbijten aan het einde van de reis, maar de omgeving hier maakt alles goed. Wat is het hier prachtig! Umbrië is het groene hart van Italië en de thuisbasis van kunst, architectuur en de rustieke keuken.

We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaren Flavia en Roberto. Het authentieke landhuis, bestaande uit 7 appartementen is omgeven door 474 hectaren bos. Elk appartement is ingericht met zorg en respect voor regionale tradities, vertellen Flavia en Roberto ons. Ze beschikken allemaal over een eigen tuin of terras, openhaard en tv. ‘En er is een keuken, maar reken maar dat je er weinig gebruik van maakt’, vertelden vrienden van ons voor vertrek. ‘Als je de kookkunsten van Flavia hebt ontdekt, ben je om!’ We besluiten vanavond gelijk in het restaurant te gaan eten.

Zwembad Umbrie  Italië Umbrie

Het is al tegen vieren als we alle spullen hebben uitgepakt en even lekker tot rust zijn gekomen van de lange reis. We sluiten de middag daarom af bij het zwembad. We hebben een peuter van twee jaar, dus zijn erg blij met het peuterbad. Er is ook een tuin met kleine speeltuin. Volwassenen kunnen een duik nemen in het zoutwaterbad. En helemaal fijn: elke gast heeft een gereserveerde ligstoel!

Agriturismo  Kindvriendelijke agriturismo

Als we ’s avonds genieten van het heerlijke eten van Flavia (onze vrienden hadden gelijk!) en verrast zijn door het prachtige uitzicht, kijken we elkaar blij aan. Beter heeft onze vakantie niet kunnen beginnen.

Umbrie vakantieDSC002641

En ook de volgende ochtend start al goed met vers brood uit de oven van het restaurant. Samen met onze dochter lopen we nog even langs de dieren, want ze zijn hier gek op dieren. Er zijn geiten, duiven en twee briljante honden Ettore en Chili. En laten we de twee prachtige valken, Ira en Siria niet vergeten!

Het landgoed is trouwens de perfecte uitvalbasis om de parels van de regio te ontdekken. Zo kun je zowel genieten van de natuur (prachtige zonnebloem- en wijnvelden) als van beroemde steden. De stad Assisi is zeker een bezoek waard. De ‘Via San Francesco’ met pittoreske huizen, is de mooiste straat van de stad. Hier vind je veel leuke toeristische boetiekjes. Een dagje winkelen kan goed in het mooie Perugia en zelfs Rome is in één dag te doen!

Landgoed Umbrie Perugia Umbrie

De rust die hier heerst in combinatie met de drukte die je kan opzoeken wanneer je maar wilt, is perfect. Wat is het hier fijn. Eigenlijk zo fijn dat we twijfelen of één week wel genoeg is…


Extra’s
 Voor wie de kneepjes van het vak wil leren, geeft Flavia kookcursussen. 
Bij het zwembad en restaurant is er wifi. De wifi bij de appartementen is iets minder goed. 
 Bij het het Trasimeense meer kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen.

Praktische info
 Laagseizoen vanaf 500 Euro per week, hoogseizoen vanaf 650 Euro per week
 Afstand vanaf Utrecht: 1516 km
 Luchthavens: Perugia (± 50 minuten), Rome Ciampino (± 2 uur) en Florence (±  2 uur en 15 minuten).
Dichtstbijzijnde stad:  Todi (± 35 minuten met de auto)
Dichtstbijzijnde dorp: Marsciano (± 15 minuten met de auto) 

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek


Laat een bericht achter