table d'hote frankrijk

Zoek je een plek waar je de accu echt even kunt opladen, ver weg van de massa en de drukte? Waar je mee gaat in het ritme van de dag op het Franse platteland en kan genieten van de simpele dingen van het leven… In het Midden van Frankrijk, in de prachtige streek die de Auvergne heet, ligt dit mooie plekje van Sjoerd en Felicia…

Onze navigatie geeft aan dat we over 3 minuten aankomen op onze bestemming. We rijden langs een meer met een strandje erbij en zien gezinnen met kinderen relaxen bij het water. Wij hebben deze vakantie bewust gekozen voor een plek waar we in een dag naartoe kunnen rijden en dat is gelukt want aan het einde van de middag komen we op onze bestemming aan.

glamping Frankrijk  gite kindvriendelijk

Als we rondlopen op het terrein valt de rust om ons heen. Deze plek blijkt precies te hebben waar we zo op hoopten. Onze super gave tent staat in een mooie tuin met heel veel ruimte er om heen en is sfeervol ingericht. Gelukkig is het heerlijk weer en zullen we niet veel binnen zitten maar dat is is in deze tent ook zeker geen straf.

Er staan ook nog 2 gites op het domein en verder alleen maar ruimte om te relaxen, spelen en genieten. De eigenaren hebben het hier bewust kleinschalig gehouden vertellen ze ons. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht vinden zij het belangrijkste en dat is duidelijk te merken.

glamping Auvergne   huisjeFrankrijk
Geniet bij je ontbijt van de zelfgemaakte jam van Felicia en de verse broodjes die worden geregeld. Je kunt zelfs je eigen kakelverse eitjes rapen

De rest van de dag vermaken de kids zich prima op het terrein en hebben ze helemaal hun plek gevonden in de speelschuur. Wij vinden dit toch echt wel een uitvinding, een eigen plek voor de kinderen en de ouders kunnen ook even relaxen of een boekje lezen bij het verwarmde zwembad. Omdat het hier gezellig kleinschalig is kent iedereen elkaar en is de sociale controle van de kinderen heel erg prettig.

table d'hote auvergne  kindvriendelijk glamping
Wij kunnen niet wachten om aan tafel te gaan en samen met onze kids en de andere gasten genieten we van de kookkunsten van Felicia in de prachtige tuin. Wij voelen ons hier echt als een god in Frankrijk en komen langzaam aan in het langzame ritme van deze plek…


Extra’s
Er is hier een verwarmd zwembad
Op vrijdagavond is het pizzavond en mogen de kids hun eigen pizza maken
In de directe omgeving liggen 2 leuke zwemmeertjes met een strandje

Praktische info
Laagseizoen vanaf 400,- euro, hoogseizoen vanaf 900,- eur

Afstand vanaf Utrecht: 823 km
Dichtsbijzijnde stad: 25 km
Dichtsbijzijnde dorp: Treignat 900 m
Dichtsbijzijnde supermarkt: Treignat 900 m

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn

Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en terras/tuin
Lekker zwembad
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek


  3 reacties

 1. Esther Goorman 4 februari 2016 at 20:33 Beantwoorden

  Hallo

  Is er nog een weekje vrij ergens tussen 1 en 13 augustus op het mooie plekje in de Auvergne? Van Sjoerd en Felicia?

  Groetjes Esther Goorman.

  • MyTravelicious 11 februari 2016 at 20:30 Beantwoorden

   Hi Ester, vul even het beschikbaarheidsformulier in dan checken de eigenaren gelijk of er plek voor je is en zij nemen dan rechtstreeks contact met je op.
   MyTravelicious

 2. Zev Davidson 1 maart 2016 at 18:32 Beantwoorden

  Beste Meneer/Mevrouw,

  Graag wil ik de beschikbaarheid, prijs, naam en website van dit mooie adresje weten.

  Is het ook mogelijk om hier met 2 kinderen van 0 en 2 te verblijven en ook voor maar 2-3 nachten?

  Alvast bedankt,

  Vriendelijke groet,
  Zev Davidson

Laat een bericht achter