Toscane van Frankrijk

Soms kom je op een plek waar je later nog regelmatig naar terugverlangt. In het zuidwesten van Frankrijk, in het prachtige glooiende landschap, ligt zo’n idyllisch plekje. Op de route ernaartoe wordt ons al snel duidelijk waarom de Lot-et-Garonne hét Toscane van Frankrijk wordt genoemd. We passeren ongerepte dorpjes, wijn- en fruitvelden en sprookjesachtige kastelen… het lijkt wel alsof alles steeds mooier wordt, hoe dichter we bij onze eindbestemming komen. Als we aankomen, zien we tussen de bomen het prachtige landhuis van Jan en Anja.

Terwijl we rondlopen op het terrein zijn de voorbereidingen voor de kinderbarbecue van vanavond al in volle gang. De kinderen rennen gelijk naar de paarden en ook de trampoline in de tuin moet worden uitgetest. Als we de poort uitlopen komen we bij het zandstrandje aan de rivier, waar wordt gepicknickt en gezwommen, wat een coole plek.

Vakantie zuid frankrijk Vakantie in Frankrijk

Tussen de kersen- en perenbomen staat onze gave Safari-Lodge tent, die aan niets ontbreekt. Een keuken, fijne bedden en zelfs aan een Nespresso apparaat is gedacht. Onze tent heeft een eigen privé badkamer in het sanitair gebouw. Onze toiletspullen kunnen we dus gewoon lekker laten staan! Naast de safaritenten is het ook mogelijk om te verblijven in de gite, een heel comfortabel huisje.

Safaritent Frankrijk Safaritent luxe Frankrijk

We besluiten de rest van de dag te relaxen bij het zwembad en al stiekem aan morgen te denken. Op de heuvel ligt een prachtig kasteel, maar ook de vele bastide dorpjes en grotten in de omgeving zijn het bezoeken waard. Jan en Anja vertellen ons dat je elke donderdag op de avondmarkt (met live muziek) de lekkerste producten uit de streek kunt proeven.

Borrelen in Frankrijk Huis Frankrijk

Ondertussen zijn de kids aangeschoven bij de kinderbarbecue. Zo te zien vermaken ze zich super! Wij besluiten nog een glas wijn te drinken op het terras en gaan daarna ook aan tafel. Alsof we bij vrienden zijn, zo gastvrij en zo thuis voelen we ons. En we zijn er nog maar een dag…


Extra’s
Voor de kleintjes liggen er lekkere dikke matrassen in de campingbedjes
 Zodat zij (én de ouders) heerlijk kunnen slapen
 Een paar keer per week kun je aan de lange tafel genieten van (h)eerlijke & gezonde streekgerechten
Grotten, kastelen en kunstenaarsdorpjes liggen hier allemaal in de omgeving en zijn super om eens te bezoeken

Praktische info
Laagseizoen vanaf 670 EUR per week, hoogseizoen vanaf 1050 EUR per week (safari-lodgetent 4 pers)
 Dichtstbijzijnde luchthaven: Transavia vliegt vanaf Rotterdam op Bergerac 64 km
 Afstand vanaf Utrecht: 1072 km

 Dichtstbijzijnde stad: Pujols 15 km 
 Dichtstbijzijnde dorp: Castelmoron-sur-Lot op loopafstand
 Dichtstbijzijnde supermarkt: Castelmoron-sur-Lot op loopafstand

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Lekker zwembad

Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plekLaat een bericht achter