glamping

In het zuiden van Frankrijk tussen de weilanden ligt een heerlijk vakantieplekje verscholen. De Pyreneeën zijn het decor voor dit kleinschalige vakantiepark met een verwarmd chloorvrij zwembad, prachtige sfeervolle vakantiehuisjes of safaritent.

De grazende paarden in de weilanden zetten gelijk de toon voor de vreedzame sfeer rondom ons vakantieadres. Het zou ook iets te maken kunnen hebben met de nabijheid van het bekende Lourdes natuurlijk.
Het terrein is omringd door bramenstruiken en fruitbomen. De eigenaresse vertelt ons dat we vooral zelf mogen plukken en als we het leuk vinden ligt er nog wel een recept klaar om zelf jam te maken.

vakantiehuis Pyreneeen    Vakantiehuis Pyreneeën

Ons huisje is geweldig en onze meiden vinden de inrichting en aankleding helemaal leuk. Hip met brocante meubels en super sfeervol. De moderne keuken heeft alles wat we nodig hebben om samen lekker te koken. Wij zijn in de ochtend al langs de streekmarkt in Tarbes geweest en hebben heerlijke ingrediënten voor ons diner geshopt. Met al die lekkere spulletjes is het gewoon een feest om zelf iets lekkers te maken.

Op dit moment is er nog geen table d’hôte beschikbaar. Vanaf 2017 wordt dit echter wel een optie en tot die tijd zit er een hele leuke bistro in het dorp waar je terecht kunt voor een goede maaltijd.

Safaritent Zuid-Frankrijk      huisje Frankrijk

We genieten van een lekker wijntje op ons terras met een geweldig uitzicht op de omringende weilanden en in de verte de Pyreneeën. We hebben de bestelling voor verse broodjes morgenochtend net doorgegeven en lezen op ons gemak over alle leuke dingen die in de omgeving te doen zijn. Onze meiden genieten van het verwarmde zwembad en relaxen de rest van de middag op de zitzakken onder een parasol.

gite Frankrijk   huisje Frankrijk

Wij zetten nog een wijntje koud wanneer  de eigenaren langskomen om nog wat formaliteiten af te handelen. Het persoonlijke en ongedwongen contact is wat deze plek kenmerkt. Wij krijgen nog zoveel leuke tips mee dat we nog wel een week extra kunnen blijven. Dat wordt dus even goed keuzes maken want dit plekje op ons terras willen we voorlopig nog niet opgeven.


Extra’s
 In het hoogseizoen kun je gebruik maken van de broodjesservice
 Leuk voor kleine kids zijn de pony’s en de ezel op het terrein
 Ook  buiten het seizoen kun je nog zwemmen in het verwarmde zwembad
Door de nabijheid van de Pyreneeën is dit ook een prima plek voor je wintersport vakantie


Praktische info
Laagseizoen vanaf 395 EUR per week, hoogseizoen vanaf 1015 EUR per week
 Dichtstbijzijnde luchthaven: Pau 45 km

 Dichtstbijzijnde stad:Tarbes 12 km          
 Dichtstbijzijnde dorp: Mascaras 600 m
 Dichtstbijzijnde supermarkt: Mascaras 600 m


MyTravelicious criteria
Dit adresje voldoet nog niet aan alle MyTravelicious criteria, maar wij vinden het zeker de moeite waard. 
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
 Lekker zwembad

 Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plekLaat een bericht achter