Kindvriendelijk Frankrijk

Op 1000 km. afstand van de Nederlands-Belgische grens ligt een groen en weelderig landgoed waar je geniet van Nederlandse gastvrijheid en culinaire verwennerij. Vlakbij het dorpje Beauville in de Lot-et-Garonne ligt deze oase van rust…

Na een dag rijden komen we aan in de streek waar wij onze vakantie gaan doorbrengen, Lot-et-Garonne. Door sommigen het Toscane van Frankrijk genoemd, maar wij persoonlijk vinden deze regio een heel eigen karakter hebben. Glooiende heuvels, zonnebloemvelden, het echte Franse platteland, dat is wat je hier vindt. Klinkt ons als muziek in de oren.

Huisje Frankrijk

Het landgoed ligt prachtig op een heuvel tussen het groen en en het voelt even alsof we alleen op de wereld zijn. En eigenaren heten ons welkom en nemen ons mee om even bij te komen van de reis. Tijd om uit te pakken is er nog genoeg, eerst even een moment voor ons zelf.

vakantie Frankrijk

Hoewel we dit jaar net iets voor het hoogseizoen op vakantie zijn lopen er toch nog wat andere kids rond en wordt er goed gebruik gemaakt van het verwarmde zwembad. Eigenaresse Gerda vertelt ons dat als we echt even helemaal willen ontspannen er ook een jacuzzi is waar we gebruik van kunnen maken, het uitzicht is gratis. We zien het al helemaal voor ons, kids op bed, wij met babyfoon en en een lekker wijntje in de jacuzzi.

Vakantie Zuid-Frankrijk   Table d'hote Frankrijk

In de zomer is er op vrijdagavond een gezellige eetmarkt op het plein van het dorp Beauville. Lokale producten worden ter plekke bereiden iedereen eet samen aan lange tafels met live muziek op de achtergrond

We worden gevraagd of we vanavond een hapje mee eten, Gerda kookt de sterren van de hemel en wij zeggen hier natuurlijk geen nee tegen. Gelukkig maar want we moeten er niet aan denken om halsoverkop nog wat te regelen voor vanavond. Het enige wat we nu nog moeten doen is bedenken of we eerst nog langs het zwembad gaan of nog een drankje nemen.

Op vakantie naar Frankrijk   Kindvriendelijke vakantiehuisjes

Als we die avond aanschuiven bij de table d’hôte ruiken we heerlijke geuren uit de keuken komen. Met rommelende buiken gaan we aan tafel en begint ons culinaire feestje. Drie gangen later en een paar glazen wijn en limonade verder duiken we voldaan ons bed in. Wat een heerlijke manier om ons eerste dag af te sluiten.

Als we de volgende ochtend wakker worden ruiken we verse koffie en vers gebakken broodjes. Wacht eens even, we hoeven ook niet voor ons ontbijt te zorgen want er staat een buffet op ons te wachten. Wat een luxe zeg, misschien moeten we vanmiddag toch maar een van de wandelingen vanuit het domein gaan doen anders wordt het letterlijk en figuurlijk een zware week hier…


Extra’s

Iedere ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet met verse broodjes en croissants voor je klaar
Je kunt gebruik maken van de jacuzzi
In de directe omgeving liggen prachtige wandelroutes

Praktische info

Laagseizoen vanaf 150 EUR per nacht, hoogseizoen vanaf 165 EUR per nacht
Afstand vanaf Utrecht: 1121 km.
Dichtstbijzijnde stad: Agen 34 min.
Dichtstbijzijnde dorp en supermarkt: Beauville 8 min.

MyTravelicious criteria

Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Lekker zwembad
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek


Laat een bericht achter