agriturismo

Op zoek naar een plek waar wonderen gebeuren? Bij deze fijne kindvriendelijke agriturismo in Umbrië in de buurt van Assisi kun je heerlijk eten, genieten van het prachtige groene Umbrië en worden je kids helemaal in de watten gelegd door de Italiaanse gastvrijheid zoals je die alleen vindt bij de Italianen…

Onze trip naar Umbrie leid ons naar een prachtige Italiaanse villa op een kleinschalig park met 10 appartementen. Omgeven door de groene heuvels en op de achtergrond het sfeervolle en authentieke Assisi rijden wij door de poorten van dit mooie landgoed. Omringd door olijfbomen lopen we het landgoed op en worden we door de gastvrouw vriendelijk ontvangen. Wij lopen eerst nog een rondje over het park en zien het zwembad mooi centraal liggen met daarom heen genoeg speelplekken voor de kids. De rit naar Umbrië heeft er behoorlijk ingehakt en we kunnen nu wel wat ontspanning gebruiken.

agriturismo Italie  kindvriendelijke agriturismo

Ons appartement is een van de 10 appartementen en dat kleinschalige gevoel heb je gelijk als je hier binnenrijdt. Hier hebben ze nog echt persoonlijke aandacht voor alle gasten en is niks teveel gevraagd. Ons appartement grenst aan een ruim opgezet terras op het gras de inrichting is typisch Italiaans authentiek. Houten meubilair, houten balken aan het plafond en terracotta tegels zijn een aantal elementen die ons gelijk opvallen. Geen overdadige luxe  en design maar sfeer en authenticiteit kenmerken deze agriturismo.

Een avond in de week wordt op het buitenterras een heerlijke Italiaanse avond georganiseerd. Een lekker buffet met lekkernijen uit de lokale keuken en een fijn muziekje op de achtergrond behoren tot de setting van deze culinaire gezellige avond.

kleinschalig Italie  agriturismo Umbrie

Wij besluiten om onze eerste echte dag te beginnen met een goed ontbijt om vervolgens de buurt te verkennen op de fiets. Voor zowel de kids als volwassenen zijn hier gratis fietsen te leen en wat is er nou leuker dan genieten van de buitenlucht en de prachtige omgeving op de fiets. In de warme auto met de airco aan was ook nog een optie geweest maar na uren in de auto te hebben gezeten waren we daar wel even klaar mee. We stoppen bij een dorpje waar we bij de plaatselijke slager en bakker teveel lekkere spulletjes halen voor de lunch en besluiten om met de kids te gaan picknicken in de tuin van onze agriturismo. Daarna hebben we wilde plannen om het zwembad onveilig te maken en misschien ook nog even te bubbelen in de jacuzzi.

agriturismo Assisi  huisje Italie

Na een heerlijke middag op het park vinden wij het eigenlijk wel leuk om Assisi te bezoeken maar de kids komen helemaal enthousiast aangelopen. Naast het zwembad is een speciale ruimte met spelletjes en een sportzaal met klimnet en klimmuur. We kunnen nu echt niet weg want alle kids zijn daar nu te vinden en als je vriendjes wilt maken moet je natuurlijk wel op de plekken zijn waar iedereen rond hangt. Wij staan deze opbloeiende nieuwe vriendschappen natuurlijk niet in de weg en trekken ons terug op ons terras met een glas wijn. Heerlijk even tijd voor ons samen en geen zorgen want de kids kunnen hier veilig rondhangen. Morgen dan maar naar Assisi? Misschien denken we dat we zelf de agenda bepalen maar we weten stiekem wel dat we helemaal niks te zeggen hebben en even niks doen, daar is helemaal niks mis mee…


Extra’s
 Het hotel ligt vlakbij het stadje Assisi
 Je kunt hier gratis gebruik maken van fietsen (ook voor de kids)
Iedere ochtend staat er een prima ontbijtje voor je klaar
Je kunt hier gebruik maken van de afspraken met bepaalde restaurants in de buurt. Reserveren kan worden geregeld.

Praktische info
 Vanaf 75 EUR per nacht (twee-kamer appartement)
Dichtstbijzijnde stad: Assisi 12 km
Dichtstbijzijnde dorp: Santa Maria degli Angeli 5 km 

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek
Lekker zwembad


Laat een bericht achter