stopplek Frankrijk

Zijn we er al? Hoe lang is het nog? Ik moet plassen! Op vakantie met de auto met kinderen is heel fijn. Je kunt vaak alle spullen meenemen die je wilt, vertrekken wanneer het jou het beste uitkomt en je bent altijd mobiel…

De andere kant van de medaille is dat je naar je bestemming in Frankrijk gauw al minimaal een dag onderweg bent en uren achter elkaar stilzitten is voor de meeste kids niet echt hun hobby. Sterker nog sommige kinderen worden een echte pain in the ass en jij zit helemaal strak achter het stuur. Het idee dat je vakantie begint wanneer je in de auto stapt gaat hier niet echt op, maar er zijn zeker manieren om je autorit relaxter te maken. Want de gouden regel is, zijn je kids relaxed in de auto dan ben jij dat ook.

Je kunt natuurlijk gaan rijden rond de avond zodat de kinderen het grootste deel van de reis slapen. Nadeel is dat jij dan vaak uitgeteld op je bestemming aankomt. Als je gewoon overdag gaat rijden is het wel zo fijn, veilig en gezond om regelmatig te stoppen. Nou heeft Frankrijk op dat gebied niet de beste reputatie. Toch zijn er langs de belangrijkste snelwegen richting het zuiden zeker een aantal stopplekken waar je met je gezin graag even een stop maakt voor een goede bak koffie, een fijne plek waar de kids kunnen rond razen en waar je goede en schone sanitaire voorzieningen hebt.

Ga jij binnenkort op vakantie naar Frankrijk of wil je je alvast voorbereiden op je reis voor je zomervakantie? Lees dan snel verder wat de beste plekjes in Frankrijk zijn om een stop te maken.

 

Laat een bericht achter