Design vakantiehuis

Tijd voor elkaar, voor jezelf en genieten van de puurheid van het Friese landschap. Vlakbij het schattige plaatsje Kollum, tussen de schaapjes in de weilanden, ligt een heerlijke plek waar je met je kids terecht kunt voor de perfecte vakantie…

Via allerlei landweggetjes tussen de weilanden rijden we langs het boerenland van Friesland. Steeds verder de natuur in met alleen het groen en de rust om ons heen. Als we het erf op komen rijden zien we we de prachtige design gebouwen waar we het weekend gaan verblijven. Op het terrein is het aan het einde van de middag gezellig druk met kids op skelters, bolderkarren en natuurlijk in de coole boomhut.

design woningen    trampoline huisje

De eigenaresse Minke loopt gelijk met ons het terrein op en brengt ons naar het huisje. Bij binnenkomst staat een flesje wijn en een fries suikerbrood op ons te wachten en we worden gelijk blij van de lichte, design uitstraling met het weidse uitzicht als grootste pluspunt.  Dat het huisje helemaal kidsproof is zien we gelijk, aan alle kleine details is gedacht. Natuurlijk zijn de basic dingen als een traphekje, kinderstoel en campingbedje aanwezig, maar hier geldt zeker de devil is in de details. Kinderbestek, bordjes, bekers, speelgoed voor alle leeftijden, knutselspullen en boekjes, alles ligt klaar voor onze meiden.

We lopen naar boven en onze slaapkamer staat een heerlijk vrijstaand bad met genoeg ruimte en heel veel lichtinval door de grote ramen. De slaapkamer van de kids voelt als een echte kinderkamer met knuffels in de kast. Ze zijn helemaal enthousiast en vinden het stiekem helemaal leuk dat ze samen op een kamer mogen slapen.

huisje kindvriendelijk Friesland    slaapkamer designwoning

familiehuis Friesland    woonkamer familiehuis

In de directe omgeving zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Dokkum is een van de leuke dorpjes in de omgeving. Echt een aanrader om heen te gaan en lekker wat te drinken of een hapje te eten.

Als de meiden ’s avonds op bed liggen genieten wij met de kaarsjes aan van een lekker wijntje. Wat een rust, hier kunnen we echt even tot ons zelf komen na een lekkere dag buiten met de meiden. Tijdens onze wandeling zagen we de verschillende plekken waar je hier kunt verblijven. Er is een grote campingplek voor mensen die hier in de zomer hun tent willen opzetten. Wij verblijven in een van de design woningen en je kunt hier in een van de twee trekhutten genieten van een echt glamping avontuur. Voor de grote gezinnen en families is er ook een super gaaf familiehuis. Voor iedereen een geschikte plek dus en het mooie is dat alle kids elkaar wel gewoon weten te vinden en de grote mensen samen een borrel drinken.

glamping Friesland    kindvriendelijk Friesland

Na een heerlijke ochtend wandeling met onze grote dame op de fiets is het weer tijd om onze spullen te pakken en af te reizen naar het zuiden. Wat een heerlijke plek hebben de eigenaren Minke en Robert hier gecreëerd. Een uniek concept waar design, glamping, en back to basic kamperen samen komen en je met je kids echt geniet van de natuur en de mooie dingen van het leven.


Extra’s
Vanaf dit jaar is het mogelijk om in het hoogseizoen twee keer per week deel te nemen aan een schuif-maar-aan-maaltijd met lekker vers en biologisch eten. De kids eten eerst samen en daarna schuiven de volwassenen gezellig aan de lange tafels. Ook in de drukke periodes van de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren worden de  schuif-maar-aan-maaltijden georganiseerd.
Er zijn hier veel speelmogelijkheden voor de kids. Een boomhut, speeltuin, zandbak,trampoline, schuur met tafeltennis en fietsen kun je hier allemaal vinden

 In de omgeving liggen veel leuke dorpjes als Kollum en Dokkum om te bezoeken
De waddeneilanden liggen om de hoek, leuk voor een uitstapje
In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen, het nationaal park Lauwersmeer ligt in de directe omgeving
Het is mogelijk om alle 4 de design vakantiewoningen en de gemeenschappelijke ruimte te huren als groepsaccommodatie. Elke woning heeft dan wel de privacy van een eigen plek, , maar ook de gezelligheid van een gemeenschappelijke ruimte waar je met 20 aan één lange tafel kunt eten.

Praktische info
Design huis: Laagseizoen vanaf 345 EUR per week, hoogseizoen vanaf 545 EUR per week
Trek-in: Laagseizoen vanaf 65 EUR per nacht, hoogseizoen vanaf 85 EUR per nacht
Familiehuis: Laagseizoen vanaf 595 EUR per week, hoogseizoen vanaf 995 EUR per week
 Afstand vanaf Utrecht: 183 km

 Dichtstbijzijnde stad: Groningen 34,5 km
 Dichtstbijzijnde dorp: Kollum 4,5 km
 Dichtstbijzijnde supermarkt: Kollum 4,5 km

MyTravelicious criteria Nederland
Optie om online te zijn
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
 Unieke locatie

 Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek  4 reacties

 1. Lida Bes 23 januari 2016 at 09:10 Beantwoorden

  ik zou graag wat meer info willen over het familiehuis!!!

 2. bregje 31 januari 2016 at 14:03 Beantwoorden

  Beste,

  Ik zou graag wat meer info wlen overdekt prijzen, beschikbaarheid en de omgeving

 3. Jane 23 april 2016 at 22:12 Beantwoorden

  Wat een prachtige website!
  Heel graag wil ik voor mijn moeders verjaardag een weekend organiseren. Heeft u informatie voor een verblijf en tarieven en beschikbaarheid voor 17 personen en een baby?
  Klein ouder hondje liefst ook nog mee; rustig beestje dat liefst in zijn mandje ligt en rust zoekt.
  Hartelijke groeten,
  Jane

Laat een bericht achter