Glamping Twente

Soms verlang je naar een bestemming ver weg van de massa en midden in de natuur. Waar je ’s ochtends met je blote voeten door het gras kan struinen en alleen het geluid van de vogels om je heen hoort. Of zo’n plek in Nederland bestaat? Ja zeker!

Vlakbij het Twentse plaatsje Ootmarsum ligt zo’n bijzonder plekje, waar je kan proeven, ruiken, horen en zien hoe fijn het landleven is. Zelfs met twee kids van 2 en 13 jaar!

Als we het boerenerf op komen rijden, twijfelen we heel even of onze oudste zoon zich hier wel kan vermaken. Maar deze twijfel wordt gelijk weggenomen als we om de hoek een groep kinderen een speurtocht zien doen. ‘In juli en augustus is het hier elke woensdagmiddag kindermiddag’, vertelt een vriendelijke medewerker ons. Zo organiseren ze speurtochten, een picknick, knutselmiddagen en spelletjes in de natuur.

Kindvriendeljk Twente  Kindvriendeljk Twente

Wat ooit begon met een minicamping is inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder kampeerterrein, waar je kunt overnachten in knusse boerderijkamers, luxe koestersuites en zelfs in een sterrenkubus. Ondanks dat de sterrenkubus (9 m² en geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen < 1,40 m ) ons geweldig leek, hebben we gekozen voor de familie lodgetent. Een kindvriendelijke tent voor 4 personen met een houten badtobbe! De kids kunnen hun geluk niet op! De lodgetent is van alle gemakken voorzien, maar geven je tegelijkertijd een echt ´back to nature´gevoel.      Safaritent natuurcamping  Glamping Nederland

Nadat we de meeste spullen hebben uitgepakt, lopen we een rondje over het boerenerf. Onze zoon mag met een aantal andere kinderen boer Dennis helpen op de boerderij, hij vindt het geweldig!

’s avonds besluiten we zelf te koken en lekker op de veranda te eten. Het is immers prachtig weer. Midden in de weilanden op onze eigen veranda met alleen het geluid van de grazende runderen. Wat een prachtige plek om te genieten van een heerlijk glas wijn.

Kindvriendelijke glamping  Glamping met kinderen

Je kunt hier meegenieteh van een echte Twentse table d’hôte. Gezellig met z’ allen aan tafel en genieten van de culinaire kunsten van Martin

Deze plek vormt een prima uitvalsbasis om er lekker op uit te trekken. Nu we in Twente zijn is dit gelijk een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan Cosmos Sterrenwacht, waar van alles te zien en te doen is. Hier kun je onder andere door de grootste telescoop van Nederland kijken en de kraters en bergen op de maan en de ringen van Saturnus zien. Niet alleen de kids maar ook wij vinden het super gaaf. Zo zijn er nog zoveel leuke dingen in de omgeving te doen. Gelukkig zitten we hier nog een tijdje…


Extra’s

 Geen zin om te koken? Er zijn hier pure maaltijden verkrijgbaar die je zelf in je accommodatie kunt opwarmen. 
 Wat dacht je van een Boergondische stoofpot of Pasta Bolognese? 
Op de kampvuurplaats kun je op een zwoele zomeravond heerlijk genieten onder het genot van een glaasje wijn
Er zijn boerderijdieren aanwezig
 Voor de kids is er een schommel, tuimelrek, trampoline en zandbak
 Er is een overdekte fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen
 Bij de bar met openhaard kun je lekker loungen

Praktische info

Familie Lodgetent ( 4 pers.): laagseizoen vanaf 100 euro per nacht, hoogseizoen vanaf 130 euro per nacht
 Afstand vanaf Utrecht: 154 km
Dichtstbijzijnde dorp: Lattrop, loopafstand
Dichtstbijzijnde stad: Ootmarsum, 6 km 

MyTravelicious criteria

Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek


Laat een bericht achter