glamping Portugal

Een glamping vakantie met heerlijk eten in de ongerepte natuur van Noord-Portugal. Fijne temperaturen in het voor- en najaar, een verwarmd zwembad, af en toe bakken de kids zelf een pizza. Dat klinkt ons als de ideale vakantiebestemming….Met onze huurauto vertrekken we vanuit het vliegveld van Porto naar onze casa. Voordat we er erg in hebben zien we langs de weg borden met de naam van het dorp. Onderweg komen we langs wijnvelden, riviertjes en prachtige natuur. Wat gaaf om een heel ander deel van Portugal te leren kennen.

safaritent Portugal  vakantie Portugal

Bij aankomst zien we de granieten quinta liggen en kunnen we niet wachten om het terrein verder te verkennen. Bij het zwembad staan we even stil om te genieten van het uitzicht. Vanuit hier heb je zicht op de prachtige vallei. Wij worden welkom geheten door eigenaresse Elisa en ze vertelt ons over de omgeving en wat er zoal te doen is. We hadden geen idee dat deze regio zoveel moois en actiefs te bieden heeft.

Wij hebben gekozen voor een luxe safaritent maar ook voor mensen die niet van kamperen houden is het mogelijk om hier in een vakantiehuis te verblijven. En kamperen… De tent heeft zoveel luxe dat wij niet eens door hebben dat we in een tent verblijven. Onze tent is heel stijlvol ingericht en heeft een eigen badkamer. Onze zoon slaapt in de bedstede en wij hebben  onze eigen kamer. Genoeg ruimte en heel fijn uitzicht vanuit onze veranda.

glamping  kindvriendelijke glamping

glamping Portugal  vakantie Portugal

Lig je ‘s middags bij het zwembad dan heb je het getroffen. Regelmatig worden er petiscos (tapa’s) schaal van het huis geserveerd.

Wij besluiten die avond om een hapje mee te eten in het restaurant. Wij hebben goede verhalen gehoord over de gerechten en het terras ziet er zo sfeervol uit dat we geen reden zien om er op uit te trekken. We smullen echt van de gerechten en Elisa vertelt ons dat er vooral gebruik wordt gemaakt van verse producten van lokale boeren of zelfs van eigen land. Met een wijntje erbij zien we de zon onder gaan en besluiten we onze kleine man op bed te leggen.

kamperen Portugal  huisje met zwembad

De volgende ochtend worden we gewekt door geluid aan de voorkant van de tent. Aan de deur hangt een picknickmand met ons ontbijt. Wow wat een luxe om in onze eigen tijd en outfit ons ontbijt op de veranda te nuttigen. Dit is echt zo relaxed wakker worden, wij voelen ons gezegend om hier de komende ochtenden samen wakker te worden en te genieten van al het moois van dit kleine paradijsje…


Extra’s
 Je kunt hier terecht voor ontbijt en diner en op sommige dagen ook tapas in de middag
 Er worden in het hoogseizoen vaak leuke activiteiten zoals  een zoektocht en pizza workshop georganiseerd
 Ouders kunnen hier terecht voor een lekkere massage
Er liggen hier genoeg spellen en er is ook een jeu de boule baan
 Het zwembad is verwarmd waardoor je ook buiten het seizoen kunt zwemmen
 Veel leuke feesten in de dorpjes in de omgeving

Praktische info
 Voor 4 personen vanaf 795 EUR per week
 Dichtstbijzijnde dorp met supermarkt: Vila Nune 15 min lopen
 Dichtstbijzijnde stad : Guimarea 30 min

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek
Lekker zwembad


Laat een bericht achter