Huisje Schoorl

Soms is het wel eens goed om iets uit te proberen, waarvan je juist altijd hebt geroepen het nooit te doen. Een vakantiepark was niet direct onze favoriete vakantiebestemming, dachten we. Maar bij toeval stuitte we op dit vakantiepark. Kleinschalig, exclusief, luxe en op loopafstand van strand en zee; ach, we proberen het gewoon!

Het vakantiepark ligt in een pittoresk dorpje in Nederland, waarvan de naam voor ons volkomen onbekend is. Gek eigenlijk, want dit stukje Nederland is prachtig.

Als we aankomen kunnen we gelijk inchecken en rijden we naar ons nieuwe logeerplekje. Op het park staan allemaal verschillende vakantiehuizen: de één nog hipper dan de ander. Wij hebben gekozen voor een knusse, kindvriendelijke villa voor 6 personen. Met 3 kids en twee volwassen ruim zat. Onze auto mogen we gewoon bij de woning laten staan.

Vakantiehuis-schoorl Vakantiehuis-schoorl-zee

De kinderen zijn dol enthousiast als we de deur openen. Wat een luxe! Alles is ruim opgezet. Er is een riante keuken, een sfeervolle gashaard en zelfs een werkplek (nee, daar gaan we deze vakantie geen gebruik van maken). In het souterrain bevinden zich twee slaapkamers, waarvan één gezellige kinderkamer. De derde slaapkamer is gelegen op de vide. We pakken snel uit en eten buiten een broodje op het terras. Het is prachtig weer, de zee roept!

Vakantiehuis Kindvriendelijk-vakantiehuis

Onze teenslippers klepperen vrolijk over de stenen als we richting de zee lopen. In 2015 is er een nieuwe kuststrook aangelegd, met een 8 kilometer nieuw, breed zandstrand en mooie fietspaden over de dijk. Wat een rust en ruimte! We ploffen neer. We bevinden ons op slechts anderhalf uur rijden van ons eigen huis, maar het voelt alsof we in het buitenland zijn. De strakblauwe lucht, het warme zand, de geur van zonnebrand… en die watermeloen die we hebben meegenomen maakt het vakantiegevoel helemaal compleet.

Schoorl-zee

Als we de kids ’s avonds in bed liggen, proosten wij op de vakantie. ‘Nooit een vakantiepark’, horen we ons zelf nog zeggen. We lachen. Waarom hebben we dit nooit eerder gedaan?


Meer weten over deze vakantiehuisjes of boeken, klik dan hier


Extra’s
 Extra leuk: bij het vakantiehuis kun je, op basis van beschikbaarheid, een strandhuisje in Hargen aan Zee bijboeken 
 Vlakbij de Schoorlse duinen, Het Nationaal Park De Schoorlse Duinen is het breedste en meest gevarieerde natuurlijkgebied langs de Nederlandse kust
 Voor de kids is er een te gekke klimduin in de buurt van 54 meter hoog! Hier vind je ook leuke winkeltjes en restaurants
 Het dorp Bergen is een bezoek waard, geniet hier van de kunst en cultuur die het dorp te bieden heeft
Het kaas- en biermuseum in Alkmaar is een aanrader!
Vergeet ook het Fnidsen niet, het oude winkelgedeelte met de leukste boetiekjes

Praktische info
Prijs vanaf 370 EUR (excl.) per week
Dichtsbijzijnde stad: Alkmaar, 12,3 km
Dichtsbijzijnde supermarkt/dorp: Groet, loopafstand

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek

Laat een bericht achter