agriturismo Istrie

De eerste keer dat we Kroatië bezochten, vielen we als een blok voor het land. Historische steden, helderblauw water en een adembenemende natuur. Dat we hier nog eens naar toe zouden gaan was duidelijk…

Deze keer kiezen we voor een ander gebied, namelijk: Istrië. Wist je dat zelfs de chauvinistische Italianen graag op vakantie naar Istrië gaan? Geef ze eens ongelijk.

We hebben gekozen voor een kleinschalige en sfeervolle accommodatie. Als we de reviews mogen geloven begeven we ons over enkele uren in een klein paradijs.

Zodra we een klein landweggetje oprijden lijkt dit niet gelogen te zijn. Tussen de wijn- en olijfgaarden ligt een wel heel bijzonder logeeradresje. De kleurrijke tuin en wuivende palmbomen trekken gelijk onze aandacht. Alsof we regelrecht in een ansichtkaart stappen.

De agroturisme bestaat uit zes sfeervolle vakantiehuizen. Wij hebben een huisje voor vier personen. Aan de kant van het zwembad en volgens de eigenaar met het mooiste uitzicht. Het zwembad is prachtig blauw en er is voldoende schaduw. Ideaal voor onze jongste van 1,5 jaar oud!

Istrie   Vakantie Kroatie

In de omliggende dorpjes kun je heerlijk eten. In het huisje ligt een map met o.a. de leukste lokale restaurants. Heerlijk eten voor weinig! De Adriatische kust ligt op nog geen 5 kilometer afstand en in leuke, toeristische plaatsjes als Novigrad en Grosnjan ben je al na 10 minuten rijden met de auto. Vanuit Umag kun je ook mooie boottochten maken, zelfs naar Venetië.

appartement Istrie  Vakantiehuisje-Istrie

Vervelen hoeven we ons hier zeker niet. Het is al tegen vieren als we uitgepakt zijn en wat gegeten hebben. Een fijn moment om naar het zwembad te gaan en te genieten van het feit dat we echt vakantie hebben.
Die avond besluiten we te gaan eten in een klein dorpje in de buurt. Istrië wordt geroemd om de heerlijke truffel, de lekkere olijfolie en de super kwaliteit van het vlees. We kunnen niet wachten…

kleinschalig Kroatie  Vakantiehuis Istrie

Als de kids ’s avonds in bed liggen, genieten wij nog even na op het terras. De tuin is gezellig verlicht, overal branden kaarsjes en we worden getrakteerd op een prachtig concert van de vogels uit de omgeving. Na deze eerste dag begrijpen we gelijk waarom we weer zo graag terug wilden naar dit land: de gastvrijheid, het heerlijke eten en de sfeer die doet denken aan Toscane… Ons hoor je de komende twee weken niet klagen.


Extra’s
Het terras met BBQ en de ‘pizzahut’ is voor alle gasten te gebruiken. In de pizzahut vind je een open haard en een grote tafel. Hier liggen tijdschriften, boeken, spelletjes en kinderspeelgoed.
In de omgeving kun je mountainbiken, wielrennen of lekker rustig een stukje fietsen door pittoreske dorpjes en naar het strand

 Maar ook wandelen door de velden en prachtige olijf- en wijngaarden is een aanrader! 
 Vergeet ook niet de groentemarkt (tot 13:00 u) in Umag te bezoeken
Binnen een uur ben je in Trieste (Italië) met een binnenstad vol mooie gebouwen en sfeervolle terrasjes

Praktische info
 Prijs vanaf 569 EUR per week
 Afstand vanaf Utrecht: 1314 km
 Dichtsbijzijnde dorp: Brtonigla (2,5 km)
 Dichtsbijzijnde strand: Lovrecica (4,9 km)

MyTravelicious criteria
Optie om online te zijn
Mogelijkheid om een hapje te eten
Eigen woon/leefruimte en buiten terras/tuin
Geen massa maar het knusse van een kleinschalige plek


Laat een bericht achter